Hoe sociale media optimaliseren

Veel kleine bedrijven denken dat ze geen tijd hebben voor sociale media. Dan zijn er mensen die de tijd nemen, maar als ze niet direct resultaat zien, voelen ze zich teleurgesteld. Social Media heeft enige tijd nodig om te beginnen, maar als je eenmaal genoeg aanhang hebt opgebouwd, zul je zien hoe handig het is en hoeveel voordelen het heeft. Alles start natuurlijk met het optimaliseren van je webdesign.

Marketinggoeroes raden kleine bedrijven aan om te profiteren van bestaande volgers in plaats van volledig te vertrouwen op het verzamelen van een nieuwe. Minder dan 40% van de mensen vertrouwen advertenties, maar meer dan 90% van de mensen vertrouwen de aanbevelingen van hun vrienden en kennissen. Sociale media zijn gebaseerd op de interactie tussen mensen en vergemakkelijken de aanbevelingen. Kleine bedrijven kunnen dit in hun voordeel gebruiken.

Daarom is het voor kleine bedrijven aan te bevelen om dergelijke inhoud te maken die andere mensen leuk vinden en bereid zijn te delen. Dit zal betere resultaten opleveren. Dit fenomeen heet Social Media Outreach, en bedrijven over de hele wereld gebruiken het voor het verbeteren van hun verkoop. Social Media experts zeggen dat het nooit te laat is om een impuls te geven aan uw social media outreach. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw social media outreach.

1. 1. Wees georganiseerd
Probeer uit te zoeken wat uw doelgroep is en welke sociale-mediaplatformen ze meestal gebruiken in plaats van uw inspanningen te spreiden over verschillende platformen en te hopen uw doelgroep te bereiken. Als uw doelgroep bijvoorbeeld bestaat uit millennials en jongeren, richt uw inspanningen dan op Instagram, Snapchat of Pinterest. Deze platformen zijn populair bij een jong publiek.

2. 2. Maak een strategie
Veel kleine bedrijven kunnen niet beslissen wat ze willen delen. Kijk eens naar de berichten die goed presteerden en de berichten die niet zo goed presteerden. Analyseer het verschil en zoek uit wat je goed hebt gedaan of waar je fout bent gegaan. Aarzel niet om uw publiek te vragen wat voor soort inhoud ze van u willen, zelfs een enquête via e-mail zal nuttig zijn. Brainstorm-ideeën waar u doorheen kunt fietsen, zoals klantverhalen en how-to artikelen.

3. 3. Gebruik video
Uit onderzoek blijkt dat mensen eerder geneigd zijn om informatie op te nemen als ze die zien dan dat ze die lezen. Dit betekent dat u visuele technieken zoals een video moet gebruiken om te illustreren wat u probeert over te brengen. Enkele nuttige ideeën zijn klantgetuigenissen, dienstenoverzicht en productvergelijkingen. Wees creatief met uw aanpak en kom met videocontent die in lijn is met uw merkidentiteit en die ook aansluit bij uw doelgroep.

4. 4. Gebruik een CRM-tool
Customer relationship management (CRM) is een back-end proces dat wordt gebruikt voor het beheer van klantrelaties. De tool verzamelt uw contacten op alle social media-platforms en houdt ze in één eenvoudig te beheren platform. CRM-tools hebben verschillende tarieven. U moet een CRM-tool gebruiken die betaalbaar is voor uw bedrijf.

5. Schakel een seo bureau in.
Veel mensen zien sociale media als een uitlaatklep voor het uitzenden van hun aanbod. In plaats daarvan is het een plek waar u gesprekken kunt voeren, berichten kunt beantwoorden, vragen kunt beantwoorden en uw bedrijf kunt taggen.

6. 6. Maak inhoud gemakkelijk te delen U moet inhoud maken die met mensen resoneert, en zij willen die delen. Als uw inhoud iets bevat dat iemands gevoelens kwetst of in strijd is met iemands overtuigingen, dan zal het niet worden gedeeld. Dus, je moet voorzichtig zijn wanneer je content maakt voor je social media-platforms en goed onderzoek doen naar je doelpubliek.
7. 7. Maak kennis met beïnvloeders
Social media influencers hebben het vermogen om uw doelgroep te stimuleren. Als het u lukt om de aandacht van een influencer te trekken, denk dan aan alle mensen die uw content zal bereiken. U moet niet vergeten dat influencers niet alleen beroemdheden zijn. Een influencer is iemand die autoriteit heeft in een bepaald onderwerp.

8. 8. Houd een social media kalender bij
Veel kleine bedrijven hebben geen social media-inhoudskalender voor het plannen en inplannen van social media-berichten. Als u denkt aan het vergroten van uw social media bereik, dan is het hebben van een social media kalender een van de eerste stappen. Dit stelt u in staat om materiaal te verzamelen voor het plaatsen van berichten in de toekomst en om op de hoogte te blijven van uw sociale-mediacampagnes. Het is belangrijk dat uw merk constant aanwezig is voor uw publiek terwijl u achter de schermen werkt. Als u een bedrijf runt en de dagelijkse werkzaamheden beheert, dan is de kans groot dat u niet genoeg tijd heeft om aan uw social media outreach te werken. Gelukkig is NXT GEN WEB er om u daarbij te helpen. Wij kunnen uw social media outreach verbeteren en u helpen om in contact te komen met uw doelgroep. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je wilt informeren over onze diensten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Een concept van Linkbuilding experts, Tag: picknicktafel