Welke soort friteuse is het meest geschikt voor een kleine horecazaak?   

Ben je op zoek naar een horeca friteuse voor jouw horecazaak? Dan kun je bijvoorbeeld een horeca friteuse van Horecacentrumbrabant.nl kopen. Bij de aankoop is het belangrijk dat je rekening houdt tijdens de aanschaf met de grootte van jouw horecagelegenheid als ook de hoeveelheid gefrituurd eten die je serveert. Frituur je vaak grote hoeveelheden patat of andere gefrituurde lekkernijen? Dan heb je een friteuse nodig met een groot bakvolume. Wil je verschillende soorten gefrituurd voedsel tegelijkertijd bereiden? Dan heb je een friteuse nodig die over meerdere bakmanden beschikt.  Lees verder voor meer informatie over de verschillende friteuses en kom erachter welke horeca friteuse het meest geschikt is voor jouw kleine horecazaak!

Verschillende friteuses

Er zijn verschillende soorten friteuses op de markt voor horecazaken: de elektrische, gas, ventilatie, en dubbele tank friteuse. De elektrische friteuse is makkelijk te gebruiken, werkt op elektriciteit en is ook nog eens energie-efficiënt. Gas friteuses zijn over het algemeen groter dan elektrische friteuses en werken op gas. Ze kunnen ook in buitenkeukens worden gebruikt. Ventilatie friteuses zijn ontworpen voor ruimtes met bepaalde ventilatie eisen, zoals de keukens in fastfood restaurants. Ze hebben een afzuigsysteem dat de rook en geur van het gefrituurde eten afvoert. Dubbele tank friteuses hebben twee aparte tanks waardoor je verschillende soorten olies voor verschillende soorten voedsel kan gebruiken. Tot slot heb je de inductie friteuse waarbij de inductie technologie zorgt voor het direct verhitten van het voedsel.

Elektrische friteuse

Ben je op zoek naar een friteuse en heb je een kleine horecazaak? Dan is de elektrische friteuse die een grote capaciteit heeft het meest geschikt voor jou. Deze elektrische friteuses zijn zo ontworpen dat je er grote hoeveelheden eten tegelijkertijd in kan bereiden. Hierdoor kan je in een korte tijd meer porties bereiden met de frituur. Daarnaast hebben elektrische friteuses meestal een ingebouwde temperatuurregelaar. Zo kan je de temperatuur aanpassen aan de verschillende soorten gerechten die je gaat bereiden. Kies voor een neutrale, hoogwaardige olie voor in de frituur, zoals sojaolie of zonnebloemolie. Het rookpunt van deze oliën is hoger en ze zijn minder oxidatie gevoelig. Hierdoor gaan ze langer mee en hoef je ze minder vaak te verversen.