De nieuwe SEO-regels voor 2020: Het is niet langer over de Backlinks

SEO is een van die dingen die niemand wil doen. Het vereist geduld, veel geld en een ongeëvenaarde creativiteit – allemaal dingen die in de huidige maatschappij moeilijk aan te komen zijn. SEO is het spel van de slimme mens. Het is een klassiek schildpadverhaal: Langzaam en gestaag wint de race. Een deel van dat langzame en gestage spel is weten wanneer de regels veranderen en hoe je je daaraan moet aanpassen.

1. 1. Backlinks zijn uit; dynamische inhoud is in.

Google’s zoekteam realiseerde zich dat veel mensen duistere SEO-tactieken gebruikten en tonnen backlinks van enorme websites bouwden, dus het vocht terug. Je zou denken dat een backlink van Forbes, een van de meest verhandelde sites ter wereld, je naar de top van de rangen zou schieten, maar dat doet het niet. Google rangschikt nu sites per categorie, en de nieuwszenders, onder andere, hebben een ton van SEO geloofwaardigheid en rankability verloren.

Nu richt Google’s algoritme zich meer op de rijkdom van uw inhoud, net als Instagram. Dit betekent dat de waarde, diepte en differentiatie van uw content belangrijker zijn dan de sites die naar u linken. Zaken als het gebruik van afbeeldingen met alt tags, visuele esthetiek en schrijfdiepte worden allemaal door het algoritme gemeten en kunnen u onderscheiden. Zorg er dus voor dat u trefwoorden toevoegt, samen met afbeeldingen en video. Denk aan uw nieuwe SEO-rijke blogberichten, meer zoals infographics en minder zoals essays of artikelen.

2. 2. SEO gaat nooit weg.

Naarmate advertentieplatforms duurder worden, blijft SEO de ruggengraat vormen. Onderken de waarde van het hebben van een SEO-aanwezigheid niet. Advertenties gaan weg zodra je stopt met uitgeven, maar SEO duurt eeuwig, en hoe langer je je domein hebt, hoe meer je domein autoriteit stijgt. Google beloont een lange levensduur, en als je eenmaal een top keyword in je niche hebt gerangschikt, heb je altijd die inhoud en voetafdruk totdat je je site verwijdert of de inhoud verwijdert. Google toont nu meer advertenties op de zoekresultatenpagina dan ooit, maar SEO doet er nog steeds toe omdat sommige consumenten nog steeds actief advertenties vermijden, en die advertenties kosten u meer.

3. 3. Zoek en maak gebruik van trending content.

De beste manier om SEO-content te ontwikkelen is door gebruik te maken van Google’s trefwoordentool om trefwoorden met een hoog volume en een lage concurrentiedruk te vinden, of door gebruik te maken van de wolkenkrabbertechniek. Er zijn echter ook een paar andere tactieken:

– Ego Aas Strategie. Het creëren van inhoud die informatie bevat die door uw doelgroep wordt verstrekt kan zeer waardevol zijn, en als ze een beetje moeite hebben gedaan om deel uit te maken van het artikel dan is er een veel grotere kans dat ze het artikel zullen delen als het eenmaal live gaat. Een manier om uw conversienummers te verbeteren bij het bereiken van de mensen die u wilt deelnemen aan het artikel is om hen te laten weten dat een toonaangevende influencer in hun branche ook meedoet. Op die manier zullen ze veel meer geneigd zijn om zelf deel te nemen en de inhoud agressiever te delen met hun publiek.

– Evergreen Keyword Targets. Bij het maken van  http://ka-blogs.mystrikingly.com content voor een website, moet u ervoor zorgen dat er een primair keyword doel is dat elke maand een redelijke hoeveelheid zoekopdrachten ontvangt of grote pieken in bepaalde tijden van het jaar, zoals seizoensgebonden veranderingen of op specifieke data, zoals Kerstmis. Het richten van deze termen zal ervoor zorgen dat u inhoud creëert rond onderwerpen waarin mensen echt geïnteresseerd zijn, en zolang ze in een nauw verwante vertical zitten, zal het organische verkeer dat ze naar uw site brengen helpen met uw algemene autoriteit. Dit zal de kans bieden voor on-site conversies en kan ook worden gebruikt om een goedkoop remarketingpubliek op te bouwen.

Dat gezegd hebbende, moet uw inhoud 100% origineel zijn. Denk er zelfs niet aan om de inhoud van iemand anders te reposten. Google zal u vinden en u op de vingers tikken. Google indexeert immers elke website die er is. U kunt de inhoud echter wel opnieuw posten door de originator te crediteren met behulp van de repostingtool van Google.

Hou er rekening mee dat SEO in een grotere strategie past. Je kunt niet zomaar SEO doen. Het kost je jaren om winstgevend te worden. Echter, SEO in aanvulling op de merkherkenning verhoogt uw totale conversie in advertenties, zodat de twee elkaar aanvullen. Dit is precies de reden waarom wanneer u een marketeer vraagt: ³”Wat moet ik doen voor marketing³” ze zullen nooit een eerlijk antwoord geven: Ze kunnen niet zonder uw doelen en de huidige situatie te kennen.